Política 21/02/2015

Mas, a Rajoy: "A Catalunya li interessa desconnectar de l'estat espanyol"

El president de la Generalitat, en la clausura de la convenció municipal de CDC, reclama una "majoria institucional" sobiranista a les municipals per fer avançar el procés

Oriol March
2 min
El president la Generalitat, Artur Mas, durant la convenció municipal de CDC / ACN

SevaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte en la clausura de la convenció municipal de CDC a Seva (Osona) que si es "falla" en les eleccions municipals del 24 de maig es "debilitaran" unes estructures d'estat "tan importants" com els ajuntaments del país. "Perquè el procés tingui èxit i surti bé, necessitem que hi hagi tres majories. La social, la traducció d'aquesta en majoria política i la majoria institucional", ha indicat Mas, que ha agraït la feina dels alcaldes i regidors de CiU durant els últims anys. Ja cap al final, el president de CDC ha assenyalat, en un missatge dirigit al president espanyol, Mariano Rajoy, que a Catalunya "li interessa desconnectar" de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquesta consideració amb referència al discurs que va fer ahir Rajoy en l'acte d'inauguració de la MAT juntament amb el primer ministre francès, Manuel Valls, en què va desmarcar-se de la idea de "posar fronteres". "Arriba un moment que als circuits, quan van molt carregats, salten els fusibles com a mesura de seguretat. En el moment actual, en el circuit Catalunya-Estat, han saltat els fusibles com a mesura de precaució", ha indicat Mas, en una metàfora elèctrica.

"Abans del 27-S hi ha el 24 de maig. Les hem d'orientar com unes eleccions de suma. Si les encadenem totes dues, és evident que aquest país es juga el seu futur i se'l juga per molts anys. Any absolutament decisiu. Calen actituds fermes i molt clares. No ens hem de perdre en qüestions bizantines, agafar bé l'objectiu i centrar-nos en els grans objectius de país. Cal saber amb qui comptes. I jo compto amb la millor gent d'aquest país", ha indicat sobre la gent de CDC.

"Si no hi som nosaltres, hi seran uns altres que remaran en direcció contrària", ha apuntat amb referència a la possibilitat que el sobiranisme no assoleixi la majoria a les institucions municipals i supramunicipals després de les eleccions del maig.

Rull llança un dard a PSC i ICV

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el PSC i ICV arran de les crítiques que aquests dos partits llancen contra els nacionalistes per les polítiques socials. "No permetrem que ens donin cap lliçó en aquest aspecte", ha apuntat Rull, que ha negat que ICV suposi cap "renovació" pel fet que ha governat a Barcelona amb els socialistes al llarg de les últimes dècades.

stats