L'ENDEMÀ DEL 9-N
Política 25/11/2014

Els passos que hauria de fer el Parlament per construir un estat independent, segons Mas

El president ha detallat les funcions que haurien de dur a termes els escollits a les eleccions plebiscitàries en 18 mesos per construir un estat català

Oriol March / Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts les funcions que hauria de dur a terme el proper Parlament, sorgit d'unes eleccions plebiscitàries, per aconseguir la consecució d'un estat independent. En una conferència a l'Auditori del Fòrum, Mas ha detallat la llista única a què aspira i ha indicat els passos a seguir en els propers mesos sense posar data als futurs comicis. Què ha de fer el proper Parlament, segons el líder de CiU?

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Comunicar a les institucions de l'Estat, la Unió Europea (UE) i la comunitat internacional la intenció de constituir un estat a Catalunya.

2. Proposar l'obertura de condicions per acordar la Constitució del nou estat.

3. Començar un procés de participació de la ciutadania catalana durant aquells 18 mesos per preparar les bases d'una futura Constitució catalana per ser aprovada en el següent mandat legislatiu.

4. En acabar el mandat de màxim un any i mig el Parlament i el Govern promourien les noves eleccions catalanes, aleshores sí, constituents, i convocarien un referèndum perquè la societat decidís la proclamació del nou estat.

stats