De "no retallar més" a la "fortalesa psicològica" per al 9-N: la intervenció de Mas en 10 frases

El president de la Generalitat ha basat el seu discurs a destacar l'inici de la remuntada de la crisi i que tot està ja preparat per fer la consulta

Del tortuós camí per sortir de la crisi a l'efervescència del procés sobiranista. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un balanç dels grans temes que han marcat l'any i dels reptes que caldrà afrontar la pròxima tardor. A continuació, les deu frases que resumeixen el seu diagnòstic:

1. "La recuperació econòmica espanyola té fonamentalment accent català".

2. "Allò que perdem del govern espanyol, que ens retalla per tot arreu, ho podem recuperar si fem una bona estratègia per captar fons europeus".

3. "Estem fent tot i més per no haver de fer noves retallades. Hem fet més que ningú i no podem fer més. No podem anar més enllà, perquè si no posem en perill les polítiques públiques essencials".

4. "El model sanitari l'estem defensant amb ungles i dents. Mai el pressupost de la Generalitat per a salut havia estat tan gran".

5. "En un any hem passat de ser la comunitat número deu a ser la número u en transparència".

6. "Espero que no apareguin nous casos de corrupció a Catalunya ni a Espanya. La majoria de casos que surten són de fa anys".

7. "Hem fet els deures, estem a punt per a la consulta del 9-N".

8. "No és només lleis i diàleg, com diuen des de Madrid, és democràcia, lleis i diàleg".

9. "Que hi hagi 3.000 entitats apuntades al Pacte Nacional pel Dret a Decidir demostra que aquesta no és una dèria d'uns polítics, sinó la voluntat d'un poble sencer".

10. "Ara Catalunya ha de demostrar més fortalesa psicològica i força de caràcter que mai per superar els desafiaments i proves que vindran".