Política 22/04/2016

Aznar presenta la denúncia per la difusió de les seves dades tributàries

Com havia anunciat, l'expresident espanyol porta el cas a la Fiscalia General de l'Estat

Agències
1 min
L’expresident espanyol José María Aznar, protagonista aquesta setmana per la multa que li ha imposat Hisenda, una cartera que capitaneja Cristóbal Montoro.

MadridL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha presentat aquest divendres davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia per revelació de les seves dades tributàries, tal com havia avisat en un comunicat aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit lliurat recorda que les dades que consten a l'Agència Tributària són confidencials i no poden ser difoses, i que per tant la filtració d'aquestes dades "podria ser constitutiva de delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, i de descobriment i revelació de secrets".

Amb la presentació d'aquesta denúncia, Aznar "fa valer el dret de confidencialitat que assisteix tot ciutadà i contribuent en relació a les seves dades tributàries", apunta el comunicat.

Explica que els fets denunciats se centren exclusivament en la filtració de les dades reservades i en la seva divulgació "sabent del caràcter il·lícit de la seva obtenció", i avisa que es reserva el dret d'adoptar qualsevol altra acció legal que consideri convenient sobre els "comentaris i desqualificacions" dirigits cap a ell per la difusió de les dades.

Recorda el comunicat que la setmana passada un diari digital va publicar el resultat d'una comprovació fiscal oberta per l'Agència Tributària al president Aznar i la seva societat Famaztella SL, "llançant amb això sospites sobre el compliment de les obligacions fiscals de l'expresident".

La comprovació, referent als exercicis de 2009 i 2010, "es va tancar de conformitat el 2014 i, malgrat les diferències de criteri en la forma de tributació, va quedar constatat que tots els ingressos i despeses van ser íntegrament declarats", afegeix el comunicat.

stats