Política 04/11/2014

El govern espanyol, convençut que no hi haurà consulta diumenge

L'executiu del PP es mostra satisfet per la decisió del TC

Efe
2 min

MadridEl govern espanyol està convençut que, després de la suspensió per part del Tribunal Constitucional del 9-N, no hi haurà consulta a Catalunya diumenge que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El gabinet de Mariano Rajoy, segons fonts governamentals, està satisfet per la decisió adoptada pel Tribunal Constitucional, favorable a la impugnació que el consell de ministres va acordar presentar divendres passat.

"El govern ha fet el que havia de fer, impugnar", han recalcat les fonts citades, que han instat el president Artur Mas a acatar la suspensió i s'han mostrat convençudes que, després de la nova decisió de l'alt tribunal, no hi haurà consulta a Catalunya diumenge que ve.

En aquest sentit, consideren que Mas no farà finalment el pas de seguir endavant amb la consulta i el responsabilitzen de les actuacions que pugui haver-hi en aquesta direcció per part de col·lectius catalans.

Una apreciació que fa referència a la possibilitat que Mas promogui que siguin finalment associacions i entitats com l'Assemblea Nacional Catalana les que apareguin davant l'opinió pública com les responsables d'organitzar una consulta el 9 de novembre.

La Moncloa subratlla, davant d'aquesta possible maniobra, que Mas no pot enganyar ningú perquè tothom, diu, sap que ell n'és el responsable.

Així, destaca que la Generalitat és la responsable de la pàgina web creada per cridar a les urnes i informar de qui pot votar, i com i on pot dipositar la seva papereta.

També fan responsable Mas de l'apel·lació perquè diumenge obrin les escoles a Catalunya per tal que els ciutadans puguin dipositar la seva papereta, així com de la carta enviada a ràdios i televisions amb llicències de la Generalitat per emetre de forma gratuïta anuncis que informin del procés participatiu del 9-N.

El govern del PP està convençut que no hi haurà consulta diumenge i per això no té previst que ningú de l'executiu espanyol comparegui aquell dia per exposar el seu punt de vista.

Davant el fet que el conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, hagi assegurat avui que es manté el procés previst, les fonts del Govern han recordat que Mas també va garantir en el seu dia que hi hauria un referèndum legal i ja s'ha vist el que ha passat.

stats