La CUP anuncia que votarà en contra de la designació d'Iceta com a senador

Insta ERC i JxCat a “no convertir els vots del moviment independentista en còmplices del tancament per dalt del règim del 78"

La CUP ha anunciat avui que votarà en contra a la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic pel "context d’excepcionalitat democràtica" que viu el Principat, "marcat per la repressió i per una constant vulneració de drets socials, civils i polítics fonamentals".“Recordem que va ser el Senat qui va aprovar l’aplicació de l’article 155 per a Catalunya, i que el PSOE en aquell moment també hi va votar a favor”, ha subratllat el diputat Vidal Aragonés en una intervenció des del faristol del Parlament.

D'altra banda, la CUP també ha reiterat que s’està produint una "regeneració del règim del 78" fruit dels resultats del 28-A, i que la designació d'Iceta com a senador per part del Parlament "n’és una nova evidència". Per aquest motiu, els anticapitalistes alerten de l’entrada del país en “una fase pactista que podria col·locar les forces independentistes i d’esquerres en la defensa de reivindicacions de mínims que fins i tot podria comportar renúncies de drets socials, civils i polítics”. 

En aquest sentit, es pregunten quina serà la postura d’ERC i JxCat al ple i, sobretot, què obtindran a canvi d’una possible abstenció. Així, Aragonés ha reclamat a ERC i JxCAT que "no converteixin els vots del moviment independentista en còmplices del tancament per dalt del règim del 78 a canvi de càrrecs al Congrés”.

Finalment, el diputat ha afirmat que la resolució democràtica del conflicte polític a Catalunya "ha de passar necessàriament pel Parlament i no per unes institucions amb parets de vidre que no pretenen reconèixer ni el dret a l’autodeterminació ni legislar a favor d’una vida digna per a la majoria, com és el Senat".