Política 24/05/2015

CiU aconsegueix un regidor més que fa quatre anys i aconsegueix la majoria absoluta d'Igualada

ERC i Socialistes d'Igualada empaten a tres regidors, seguits de la CUP amb dos i de Decidim Igualada i del PP amb un regidor cadascuna

Acn
2 min
El candidat de CiU i alcalde en funcions d'Igualada, Marc Castells, vota acompanyat de la seva filla al col·legi electoral de la Kaserna/ACN

BarcelonaMarc Castells ha renovat l'alcaldia d'Igualada al capdavant de CiU i ho ha fet amb una majoria més àmplia que la que va aconseguir fa quatre anys. Dels deu regidors del 2011 ha passat a onze, xifra que li dóna la majoria absoluta en un consistori de 21 regidors. ERC i Socialistes d'Igualada seguiran CiU a l'Ajuntament amb tres regidors cadascun. ERC n'aconsegueix un més que fa quatre anys, mentre que SI aconsegueix entrar amb força, després que fa quatre anys es quedés a les portes de la representació. També entra la CUP, amb dos regidors, i Decidim Igualada -amalgama d'ICV, Procés Constituent, Pirates de l'Anoia i Podem- que n'aconsegueix un. Els mateixos que el PP, que en perd un respecte del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També cal destacar que els comicis del 2015 han deixat fora del consistori igualadí la formació d'ultradreta Plataforma per Catalunya, que fa quatre anys aconseguia un regidor i aquesta vegada no ha aconseguit renovar-lo.

El grup municipal de CiU afrontava reforçada les eleccions municipals després de governar la ciutat durant quatre anys. La federació comptava amb l'actual alcalde, Marc Castells, per revalidar el càrrec.

De la seva banda, el PSC apostava per la marca Socialistes d'Igualada i confiava millorar els resultats de fa quatre anys, quan va perdre la meitat dels regidors i es va situar com a segona força al consistori. Un repte que no ha aconseguit, ja que dels cinc regidors del 2011 ha baixat a tres.

Un dels dubtes era qui havia d'aglutinar més vots independentistes, ja que per primer cop la CUP es presentava a la capital de l'Anoia. A aquest interrogant també se li sumava el paper que havia de jugar Decidim Igualada, la nova candidatura que aglutina diverses forces de l'esquerra igualadina. Finalment, aquesta comtessa particular se l'ha endut la CUP, que ha aconseguit dos regidors, per un de Decidim Igualada.

stats