ELECCIONS 24-M
Política 24/05/2015

CiU revalida a l'ajuntament de Manresa tot i perdre dos regidors i el PP no entra al consistori

Consistori fragmentat: ERC es consolida amb set regidors i entren dues noves formacions a l'ajuntament, Ciutadans i  Democràcia Municipal

Ara
1 min
El candidat de CiU, Valentí Junyent, votant a l'escola Sant Ignasi de Manresa/ACN

BarcelonaCiU ha estat la força més votada a Manresa i ha obtingut 9 regidors, dos menys que en les eleccions municipals del 2011. Valentí Junyent haurà de fer front a un consistori fragmentat. De les quatre formacions amb possibilitats de fer-se un lloc en el consistori, finalment han entrat només dues: Ciutadans, amb dos regidors i Democràcia Municipal, amb un regidor. Les altres dues, ICV i Millor per Manresa, s'han quedat fora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui també s'ha quedat sense representació municipal és el PP que ha perdut els tres regidors que havia obtingut l'històric Xavier Javaloyes en els anteriors comicis. Domingo Beltrán, militant del partit des del 2003 i regidor des de fa vuit anys, no aconsegueix mantenir el PP al consistori després que Javaloyes hagi ocupat seient al ple durant dues dècades.

La segona força és ERC. El candidat republicà, Pere Culell, ha fet un salt quantitatiu i ha impulsat la formació republicana de tres a set regidors.

La CUP i la PSC obtenen tres regidors cadascun. Pels socialistes suposa perdre un regidor respecte del 2011 mentre que la CUP en guanya un.

stats