TENSIÓ A LA FEDERACIÓ
Política 14/03/2015

CiU prova de tancar la crisi interna amb un comunicat

Oriol March
2 min
Espadaler i Corominas van comparèixer ahir al vespre per llegir un comunicat conjunt.

BarcelonaAmb un comunicat de tres paràgrafs. Aquesta va ser la fórmula triada per la direcció de CiU per mirar de tancar la crisi oberta a la federació arran de les crítiques d’alcaldes i candidats de Convergència al líder d’Unió, Josep A. Duran i Lleida. El text el va llegir el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, que va comparèixer flanquejat per Lluís Corominas, secretari general adjunt de la federació. “Volem fer una crida a tots els candidats i a tots els responsables territorials i sectorials dels dos partits a respectar els òrgans de direcció, els seus dirigents i responsables institucionals, i a respectar l’autonomia de cada partit per definir el contingut i el calendari del full de ruta del procés nacional”, assenyala el document.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de fer-lo públic, el president de la Generalitat, Artur Mas, va convocar els principals dirigents de la federació a una reunió a Palau. Hi van participar Espadaler, Corominas, Josep Rull -coordinador general de Convergència, que al matí va evitar desautoritzar els alcaldes crítics amb Duran- i Toni Font, número tres d’Unió. La cúpula de la federació abordarà dilluns la crisi en una reunió de la direcció que es preveu “agitada”, segons fonts nacionalistes. En aquell moment sí que es respondran preguntes dels periodistes, una opció que ahir Espadaler i Corominas van descartar.

La tensió es va mantenir viva entre CDC i Unió durant tot el dia. Espadaler, des de Girona, va avisar que els democristians no acceptaran cap “vexació”, i va carregar contra el fet que Convergència vulgui diferenciar entre el partit i Duran. “Duran és Unió, i Unió és Duran”, va reflexionar el conseller d’Interior. El cap de files dels democristians, a través de la carta web setmanal, ja va avisar que el seu partit no s’adherirà a cap full de ruta sobiranista que no sigui el triat per la militància el pròxim 14 de juny.

stats