Política 27/04/2018

Cifuentes deixa també la presidència del PP de Madrid

Informa per carta Cospedal de la decisió, que arriba dos dies després d'abandonar la Comunitat

Dani Sánchez Ugart
2 min
El PP tem que Cifuentes s’atrinxeri al partit

MadridCifuentes, finalment, ha decidit no atrinxerar-se al partit. L'expresidenta madrilenya ha enviat aquest divendres una carta a la secretària general del PP a tot l'Estat, María Dolores de Cospedal, en la qual li comunica la seva renúncia a la presidència del PP madrileny, dos dies després de deixar la presidència de la Comunitat. A la direcció estatal del partit hi havia temor que Cifuentes, que inicialment va traslladar-los la seva intenció de mantenir el càrrec orgànic, s'atrinxerés, i per això van pressionar-la intensament perquè ho deixés córrer. Alguns companys de partit fins i tot bromejaven amb la possibilitat que apareguessin més vídeos com el que va precipitar el seu final, en el qual se la veia furtant dos pots de crema en un hipermercat. Finalment, però, no ha calgut, i Cifuentes ha decidit abandonar el càrrec pel seu compte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em dirigeixo a tu per comunicar-te formalment la meva renúncia irrevocable a la presidència del Partit Popular de Madrid, pregant-te que en donis trasllat al nostre president nacional, Mariano Rajoy", comença la missiva de Cifuentes a qui ha sigut la seva principal avaladora dins de la formació conservadora fins al final. L'expresidenta madrilenya defensa en la missiva la seva gestió i assegura que ha treballat "incansablement per i per al" PP. A més, diu que és una "decisió molt dolorosa", perquè porta "més de la meitat" de la seva vida militant al partit. "M'he vist obligada a prendre aquestes dificilíssimes decisions per no perjudicar ni els madrilenys n¡ el nostre estimat partit", es justifica.

A més, afirma que ha sigut "sempre lleial al president", del qual sempre ha sentit el "suport, alè i afecte". També fa especial menció a la "lleialtat" que sent cap a Cospedal, que, a més de ser la secretària general del partit, és, segons Cifuentes, la seva "amiga", com sempre l'hi ha "demostrat".

La decisió de Cifuentes permet a Rajoy respirar més tranquil, i el president espanyol podrà comandar sense sotracs el relleu al partit a Madrid, amb els ulls posats en les eleccions autonòmiques del 2019. Fins a l'estiu, previsiblement, no es decidirà el nom del nou president, i ara el president espanyol ha de decidir si es conforma amb la designació d'un nou líder o si prefereix entrar a fons en la formació i imposar una gestora per escombrar de la direcció l'equip de la presidenta dimissionària, enfonsada per l'escàndol del seu màster fals i el robatori de les cremes.

De moment, manté l'escó

D'aquesta manera, Cifuentes només conserva ara el càrrec de diputada del PP a l'Assemblea de Madrid. Fonts del PP explicaven ahir que Rajoy està disposat a permetre que s'hi quedi, tot i que a l'entorn de Cifuentes asseguren que l'expresidenta s'està plantejant quins són els passos que ha de fer ara. Un cop assumida la derrota, i conscient que ja no pot presentar cap batalla, alguns dels seus col·laboradors diuen que el més probable és que hi acabi renunciant.

Renúncia de Cifuentes a la presidència del PP de Madrid
stats