Política 04/12/2013

Ciutadans acusa el Govern de preparar una agència nacional d'espionatge

Rivera exhibeix un suposat document de la Generalitat que Mas nega que hagi estat encarregat pel Govern

O. March / S. González
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, mostra al Parlament el suposat informe que explica com seria l'agència d'espionatge nacional que estaria preparant el Governa / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat el Govern d'Artur Mas d'estar preparant una agència nacional de seguretat amb la intenció que desenvolupi tasques d'espionatge. Inicialment, el president ha assegurat que no tenia cap tipus de coneixement sobre aquesta qüestió, però en el torn de rèplica a la sessió de control al Parlament, Rivera ha exhibit un suposat informe que planteja com hauria de desplegar-se aquesta agència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Està mentint, vostè està intentant crear una agència paral·lela d'espionatge", ha insistit Rivera, que ha detallat que l'informe planteja destinar-hi 300 mossos d'esquadra i posar-se en contacte amb l'agència d'espionatge israeliana.

"El Govern no ha encarregat cap informe. Vostè ja ens donarà aquest document, ja ens el mirarem", ha replicat Artur Mas, que ha afegit que aquesta agència "no existeix". El president ha contraatacat assegurant que el que sí que és clar que existeix és el CNI, que depèn del govern espanyol. "Com tota intel·ligència, fa la seva feina. I la seva feina moltes vegades és desconeguda, i molts podem pensar que no se sap si s'acaben utilitzant els camins correctes", ha afegit Mas, que, en referència al document de la UFEC que es va fer públic durant la campanya electoral acusant-lo de tenir comptes bancaris a Suïssa, ha destacat l'elaboració d'informes policials que "no són veritat".

stats