Política 16/05/2015

Colau avança Trias i el PP i el PSC s'ensorren, segons una enquesta d''El País'

Barcelona en Comú aconseguiria 12 regidors; CiU, 10; Ciutadans, 6; ERC, 5; la CUP, 3; el PSC, 3; i el PP, 2, segons el sondeig de Metroscopia

Ara
1 min
Ada Colau, durant la cloenda de les jornades / MANOLO GARCIA

BarcelonaAda Colau pot aconseguir l'alcaldia de Barcelona, segons l'enquesta que 'El País' ha publicat avui i que dóna 12 regidors a la candidatura de Barcelona en Comú, 2 més dels que aconseguiria CiU, segons el Sondeig de Metroscopia. D'altra banda, el PSC aconseguiria tan sols 3 regidors, dels 11 que tenia; i el PP 2, dels 9 que va aplegar el 2011. A més, Ciutadans irrompria amb 6 regidors i seria la tercera força de la ciutat, ERC passaria dels 2 als 5 regidors i quedaria en quart lloc, i la CUP entraria al consistori amb 3 representants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diari, a més, per constituir un bloc d'esquerres que sumés com a mínim 21 regidors Ada Colau necessitaria els 5 regidors d'Esquerra, els 3 de la CUP i els 3 del PSC. CiU no ho tindria més fàcil, perquè ni tan sols amb un improbable pacte amb Ciutadans i el PP arribaria als 21 regidors, tan sols en podria sumar 18. 'El País' també diu que els partits sobiranistes no arribarien a la majoria absoluta perquè CiU, ERC i la CUP tan sols es quedarien amb 18 regidors.

stats