Política 03/10/2014

El DOGC publica el nomenament de la Comissió de Control del 9-N

El decret signat ahir per Mas s'ha oficialitzat en un annex del 'Diari Oficial de la Generalitat' aquest divendres mateix

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres a les 11 del matí el decret de nomenament dels set juristes que integren la Comissió de Control del 9-N que ahir a la tarda va signar el president de la Generalitat, Artur Mas. La publicació s'ha fet en un annex del DOGC del dia i coincideix just quan ha de començar la reunió al Palau de la Generalitat dels partits que donen suport a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Parlament va aprovar dijous els noms dels set juristes, pactats entre CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, però el nomenament només pot ser oficial després de la signatura del president i la publicació al DOGC. Aquest pas col·lisiona amb la suspensió dels preparatius del 9-N que va emetre dilluns el Tribunal Constitucional (TC).

"És un pas ferm que compromet el president", va assenyalar ahir als passadissos del Parlament el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

Segons el text del decret, el nomenament es fa "als efectes de la vigència corresponent". En aquests moments, la llei de consultes està suspesa pel TC, de la mateixa manera que també ho està el decret de convocatòria.

stats