POLÍTICA
Política 28/08/2012

Rigau, Cleries, Recoder, Mena i Mascarell aniran a la manifestació de l'ANC

Mas-Colell, Puig i Pelegrí no hi assistiran, mentre que la vicepresidenta Ortega i els consellers Ruiz i Bozal encara no s'han pronunciat

Ara / Acn
1 min
DISSENYANT EL CONTRAATAC  El Govern va aprovar ahir un pla per posar fre a les mesures que cada divendres aprova el consell de ministres.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el titular de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assistiran a la manifestació independentista de la Diada convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', segons han confirmat fonts dels diferents departaments. En canvi, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el conseller d'Interior, Felip Puig, i el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, no hi aniran. Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i la titular de Justícia, Pilar Fernández Bozal, encara no s'han pronunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell, tot i que no anirà a la manifestació per "motius institucionals", desitja que la mobilització ciutadana sigui un èxit. De fet, el titular d'Economia va votar a favor del referèndum independentista que es va celebrar a Barcelona. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, tampoc hi participarà perquè estarà al capdavant del dispositiu per garantir l'ordre durant la marxa, tenint en compte el seu càrrec de màxim responsable de la seguretat de Catalunya. Fonts del departament de Puig han precisat que hi aniria si no fos el titular d'Interior.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha precisat que hi anirà a títol individual, mentre que el titular d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ja va manifestar aquest dilluns que ell no hi participaria perquè creu que les institucions i els partits n'han de quedar al marge. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, encara no s'ha pronunciat sobre la seva decisió. Aquest agost va avançar que en cas que hi assisteixi ho farà "com a ciutadana".

stats