Política 18/07/2016

C's adverteix que la negociació de la mesa del Congrés és al marge de la investidura

La candidatura d'Ignacio Prendes, expdiputat d'UPyD, té cada cop més força com a opció de consens entre PP i PSOE

Ara
2 min
El candidat de C's a presidir la mesa del Congrés, l'exdiputat d'UPyd Ignacio Prendes. EFE

MadridCiutadans es nega a fer un intercanvi de cromos amb la presidència del Congrés i la investidura de Mariano Rajoy. Però el nom del candidat del partit taronja a liderar la cambra baixa, Ignacio Predes, cada vegada pren més força com a opció de consens entre PP i PSOE, malgrat que a C's no li pertoqui, per defecte, cap lloc a la mesa. El vicesecretari general del partit, José Manuel Villegas, ha advertit aquest dilluns que la mesa del Congrés és independent de la investidura del president del govern. El PP aspira que liderin la cambra a canvi d'un 'sí' a la investidura de Mariano Rajoy. "Nosaltres no barrejarem ni condicionarem amb altres pactes", ha dit en declaracions a RNE, on ha assegurat que aconseguir la presidència del Congrés no és la seva prioritat. Villegas considera que si C's obtingués la presidència del Congrés seria més aviat "una sortida d'emergència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un govern en minoria, "un bon punt de partida"

El líder del partit taronja, Albert Rivera, creu que un govern en minoria del PP és "un bon punt de partida" i una "gran oportunitat" per canviar les coses, i ha demanat als populars i socialistes "sentit d'estat perquè pugui arrancar la legislatura. Durant la presentació d'un del cursos d'estiu de la Universitat Complutense a El Escorial, ha posat en valor "el passet" complicat que ha fet C's per desbloquejar la legislatura en decidir abstenir-se en la segona votació per fer Rajoy president, si finalment és proposat pel rei.

Però no està disposat a anar més enllà, ha subratllat, perquè no és el govern que a C's li agrada, en no apostar per un projecte de regeneració, que "és l'únic possible". Sense regeneració, ha recalcat, "no hi ha pactes possibles", una advertència que llança en l'últim dia que els partits negocien la composició de la mesa del Congrés.

stats