Cs recorda el 20-S com un dia d'"assetjament i violència" per part de "radicals separatistes"

Lorena Roldán considera "irresponsable" que els líders independentistes reivindiquin la jornada

Ciutadans (Cs) ha convocat aquest divendres al migdia un acte davant la conselleria d'Economia per recordar les grans mobilitzacions ciutadanes contra els escorcolls als departaments de la Generalitat. La portaveu del partit taronja, Lorena Roldán, ha recordat la data com un "dia infame" i ha titllat d'"irresponsabilitat" que els líders independentistes reivindiquin la jornada, com ha fet, entre d'altres, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a Twitter. "Avui fa dos anys que els servidors públics que investigaven els preparatius per al cop van haver de patir l'assetjament i la violència dels radicals separatistes", ha lamentat Roldán. 

La líder del partit ha coincidit amb un acte per la llibertat dels presos polítics per part d'un centenar de treballadors públics a les portes de la conselleria d'Economia. Amb el lema "absolució" i pancartes de l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), han exigit llibertat per als empresonats, sense interactuar en cap moment amb els representants de Cs. 

Segons Roldán, el 20 de setembre del 2017 el Govern, l'ANC, Òmnium i la resta de partits independentistes "es van dedicar a escalfar el carrer" amb l'objectiu d'"impedir l'acció de la justícia contra els seus delictes". Ha recordat que hi va haver persones "saltant" a sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil i que la secretària judicial va sortir pel terrat per evitar trobar-se els manifestants. 

El pati d’illa més controvertit: així va sortir la lletrada el 20-S

"Pedro Sánchez és un problema per a Espanya"

D'altra banda, Roldán ha tornat a carregar contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, després que ahir digués que no podria dormir tranquil si tingués membres d'Unides Podem dins de l'executiu. "No li treu la son que haguem de repetir eleccions per culpa del seu fracàs i que ens costi una milionada a tots els espanyols", ha dit: "Ni el seu pacte de la vergonya amb els nacionalistes i Bildu a Navarra". En el mateix sentit, la dirigent del partit taronja ha lamentat que el socialista rebutgés les condicions que li posava Cs per abstenir-se en la seva investidura, entre les quals una mesa per debatre una nova aplicació del 155 a Catalunya. "És un problema per a Espanya i un escull per a l'estabilitat", ha denunciat: "S'ha esborrat del constitucionalisme". 

Més continguts de