Política 27/04/2018

Cs presenta un escrit en què demana que la reforma de la llei de la presidència no es debati al pròxim ple

Apel·len al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, contrari a la iniciativa de JxCat

Anna Mascaró
1 min
Carles Carrizosa, aquest dijous davant del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaPer al portaveu de Ciutadans al Parlament, Carles Carrizosa, tant l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) de la impugnació del govern espanyol contra la candidatura de Carles Puigdemont com el dictamen del Consell de Garanties, que veu il·legal la reforma de la llei de la presidència, donen la raó al seu partit, que fa "temps" que insisteix que la investidura d'un "pròfug de la justícia" és inviable. En conseqüència, Ciutadans ha registrat aquest divendres un escrit en què demana que la reforma de la norma per permetre investidures a distància no es debati en el pròxim ple del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la cambra catalana, Roger Torrent, va incloure ahir el debat sobre la reforma de la llei de la presidència en l'ordre del dia del ple del 3 de maig malgrat el dictamen del Consell de Garanties, la qual cosa va inquietar el partit taronja. "Esperem que el senyor Torrent no ens torni a portar al marc d’incompliment, abús i atropellament de drets del 6 i 7 de setembre", ha afirmat Carrizosa: "Li demanem que es cenyeixi a les lleis i respecti les nostres institucions democràtiques".

En el mateix sentit, Carrizosa ha confirmat que la seva formació ha rebut aquest matí una notificació judicial dirigida als membres de la mesa del Parlament en què se'ls recorda que tenen "el deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que pretengui la investidura d'un pròfug de la justícia". "A Cs complirem amb aquest deure que ens exigeix el TC, i esperem que la resta de polítics i càrrecs públics facin el mateix", ha sentenciat.

stats