Política 13/05/2018

Cs responsabilitza el govern espanyol de la possible investidura de Torra per permetre els vots delegats

El PSOE insta el candidat a abandonar la "xenofòbia de què fa gala"

Ara
2 min
La diputada de Ciutadans Lorena Roldán

BarcelonaIndignació a les files dels partits constitucionalistes després del discurs de Quim Torra. Però no només contra ell, sinó que Ciutadans carrega contra el govern espanyol per haver permès que la investidura del diputat de JxCat sigui possible amb la delegació de vot de Carles Puigdemont i Toni Comín. En declaracions als mitjans, la diputada Lorena Roldán n'ha responsabilitzat Mariano Rajoy: "Dues persones que a més de no venir a treballar estan cobrant un sou públic i que ara també tenen el privilegi de votar perquè el senyor Mariano Rajoy no ha fet absolutament res per frenar-ho", ha criticat Roldán, que també ha demanat al cap de l'executiu espanyol que "no surti corrents com fa sempre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ja va fer aquest mateix dissabte la Moncloa, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha advertit que "si es tornés a produir una situació com la d'abans, automàticament s'actuaria i el govern [l'espanyol] vigilarà perquè s'actuï en el marc de la llei". Tanmateix, com ja va explicar aquesta setmana, ha reiterat que el 155 s'aixecarà quan el president prengui possessió i nomeni el nou Govern. Sobre el discurs de Torra, Millo, en una entrevista a RAC1, ha criticat que no va demostrar la voluntat de "recosir la situació".

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i diputada del PPC, Andrea Levy, per la seva banda, ha alertat que el govern espanyol "vigilarà" i no permetrà que cap actuació del nou Govern, en cas que s'investeixi Torra, quedi fora de la llei. "No hi ha impunitat per als qui incompleixen la llei", ha assegurat Levy després de reunir-se amb la nova executiva de Noves Generacions a Barcelona. Després del discurs de Torra, Levy ha assegurat que es tractava d'un candidat a la presidència "només d'una part" dels catalans. Ha advertit que en cas que "arrossegui les institucions" cap a aquesta línia, el govern de Mariano Rajoy "actuarà". "No deixarem mai de banda la llei, la democràcia i la convivència de tots els catalans, no deixarem que trepitgin els nostres drets", ha declarat Levy.

Al PSOE, la vicesecretària general Adriana Lastra ha instat Torra a deixar la "xenofòbia de què fa gala" i li ha demanat que es posi a treballar per a "tots" els catalans. En declaracions als mitjans des d'Oviedo, Lastra ha considerat necessari que s'obri una legislatura "autonomista" i ha qualificat de "decebedor" el discurs de Torra al debat d'investidura. La dirigent socialista ha apuntat que Carles Puigdemont ha designat un successor "més radical" i ha asseverat que la Constitució tindrà "eines per defensar-se" si es pretén seguir la "via unilateral".

stats