Política 22/08/2019

Cuixart encoratja a "desobeir les lleis injustes quan calgui"

El president d'Òmnium ha insistit que continuarà "lluitant pels drets humans" malgrat la sentència

Ara/agències
1 min
Cuixart encoratja a "desobeir les lleis injustes quan calgui"

BarcelonaEn el marc de la setmana de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra anualment a Prada de Conflent, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida a desobeir "aquelles lleis injustes quan calgui" i "militant en la tendresa amb el més gran dels nostres somriures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta dirigida a l'organització, Cuixart ha assegurat que "diguin el que diguin les sentències" –en al·lusió a la sentència de l'1-O, que es farà pública en les pròximes setmanes– des de l'entitat que presideix persistiran en la "lluita per la llibertat i els drets humans arreu dels Països Catalans".

En la missiva, el líder social en presó preventiva des de l'octubre del 2017 explica que des del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, se senten "els aires frescos de l'estiu de Prada" i hi recorda l'estada amb Jordi Sànchez l'any 2017, mesos abans del referèndum de l'1-O. "Hi vam assistir a les portes d'una tardor en què vam saber que ho podíem tot", subratlla la carta.

Cuixart, a més, conclou la seva intervenció per escrit apuntant: "Ho tornarem a fer, per la memòria dels que ens han precedit i per la responsabilitat amb les generacions que han de venir". El president d'Òmnium, que serà pare del seu quart fill en les pròximes setmanes, resta a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem respecte al permís que va sol·licitar per poder assistir al naixement de la criatura.

stats