Política 01/09/2017

La Moncloa insisteix que té llest el recurs a la llei de transitorietat però no aclareix si demanarà inhabilitacions

Rajoy es reunirà amb Trump a Washington a cinc dies de l'1-O

Dani Sánchez Ugart
2 min
El portaveu del govern espanyol i ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridEl consell de ministres s'ha reunit aquest divendres a la Moncloa, amb la polèmica pels suposats avisos als Mossos de la intel·ligència nord-americana dels atemptats de la Rambla sobre la taula, i també la resposta a l'1-O, quan falta just un mes per al referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat que el text de la llei de transitorietat "no respecta les més mínimes garanties democràtiques" i l'ha qualificat d'un "nou intent de vulnerar el principi de legalitat", amb la voluntat d'"aïllar Catalunya". "El govern espanyol ha previst tots els escenaris possibles, i té previstos tots els escenaris possibles" per evitar-ho, ha continuat Méndez de Vigo. "El govern preveu totes les possibilitats, té estudiats tots els escenaris i les respostes", ha insistit el portaveu, que ha recordat que quan el Parlament va instar la Generalitat a celebrar el referèndum ja ho van dur al Tribunal Constitucional, que al febrer va declarar il·legals "tots els actes preparatoris del referèndum".

Méndez de Vigo no ha volgut aclarir si els recursos inclouran la petició de suspensió de càrrecs del Govern o del Parlament: "Les respostes estan estudiades i preparades, però no explicaré quin és el contingut, entre altres coses perquè dependrà de quines siguin les actuacions". El portaveu ha lamentat una "confusió general" i ha demanat que les forces sobiranistes facin "una aturada en el camí per pensar si val la pena seguir per aquí".

Sobre el suport del PSOE a les mesures coercitives, Méndez de Vigo ha afirmat que "el més important és saber que la unitat existeix" al voltant del compliment de la llei, perquè, segons ell "les formes són molt importants".

A més, el 25 de setembre Rajoy viatjarà als Estats Units i es reunirà amb el president nord-americà, Donald Trump, el dia 26, a només cinc dies de la consulta.

stats