Política 17/11/2020

Dani Gallardo queda en llibertat provisional després que el judici hagi quedat vist per a sentència

El jove gadità era l'únic empresonat que quedava de les mobilitzacions postsentència de l'1-O

Ara
2 min
Dani Gallardo queda en llibertat provisional després que el judici hagi quedat vist per sentència

BarcelonaJa no queda cap jove empresonat per les mobilitzacions postsentència de l'1-O. Dani Gallardo, el jove gadità i veí de Madrid que feia més d'un any que estava empresonat després de ser detingut per manifestar-se contra la sentència de l'1-O a la capital espanyola, ha quedat en llibertat provisional aquest dimarts, segons ha avançat NacióDigital i ha pogut confirmar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la segona i última sessió del judici, l'advocat de la defensa ha sol·licitat la seva llibertat i el jutge hi ha accedit posteriorment. De fet, ha sigut el mateix encausat qui li ha comunicat la decisió del jutge al seu advocat. La resolució s'ha adoptat tot i l'oposició de la Fiscalia, que demana sis anys de presó per a ell, acusat de desordres públics, atemptats contra l'autoritat i lesions greus.

D'aquesta manera, Gallardo podrà esperar fora de la presó la sentència, que podria fer-se pública d'aquí un mes. El lletrat de Gallardo, Karim Benamar, ha explicat a l'ARA que "no s'esperava una resposta tan ràpida" i s'ha mostrat optimista respecte a una resolució absolutòria per a Gallardo després que el jutge hagi decretat la llibertat provisional un cop acabat el judici.

Que no s'hagi pogut acreditar que Gallardo fos el causant de les lesions dels agents de la policia espanyola és, a parer de la defensa, el motiu que ha empès al jutge a deixar-lo en llibertat provisional després que en la sessió d'avui a l'Audiència de Madrid hagin comparegut els pèrits.

La seva estratègia de defensa ha passat per negar haver agredit cap agent al cap amb un pal de fusta, que és justament el principal motiu pel qual la Fiscalia demana sis anys de presó. També per desvincular-se de la manifestació que el 16 d'octubre es va produir a Madrid en protesta per la sentència del Procés. En la seva declaració en la primera sessió del judici va negar que hi participés i va atribuir a l'atzar la seva presència a la zona on es van produir aldarulls.

Tot i la forta càrrega política que l'independentisme català ha donat al cas Dani Gallardo, el jove empresonat ha optat per desmarcar-se'n. Aquest fet ha provocat que aquest mateix dimarts el Moviment Antirepressiu de Madrid, que fins ara gestionava les mobilitzacions de suport al jove, s'hagi desvinculat del procediment que afecta Gallardo. El col·lectiu ha criticat que les seves declaracions davant del jutge, negant la seva participació en la manifestació, posen en evidència un canvi d'estratègia que va en contra dels seus "principis" i ha anunciat que li retiren el suport.

"No demanem que s'autoincrimini cap acte, però sí mantenir, com a mínim, la mateixa actitud de lluita que els ha dut a ser detinguts", ha denunciat el Moviment Antirepressiu en un comunicat posant l'exemple de la defensa que ha fet d'altres represaliats. "Mantenir la mateixa actitud de lluita no és assumir fets concrets, és convertir els judicis als quals ens veiem sotmesos per lluitar pels nostres drets i llibertats en denúncies polítiques", conclou el text.

stats