Política 13/04/2017

Defensa ordena hissar les banderes a mig pal per la mort de Jesucrist

L'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) es queixa que aquesta decisió contravé un Reial Decret

Ara
1 min
Soldats de l'exèrcit transporten el cos de l'expresident espanyol Adolfo Suárez, el 24 de març de 2014

Barcelona"Des de les 14.00 hores de Dijous Sant fins a les 00.01 de Diumenge de Resurrecció, l'ensenya nacional onejarà a mig pal en totes les unitats, bases, centres i aquarteraments". Aquesta és l'ordre que ha donat el ministeri de Defensa i que ha aixecat polèmica en el si de l'exèrcit espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons un Reial Decret que va aprovar l'exministra de Defensa Carme Chacón, la bandera hissarà a mig pal quan es decretin dies de dol nacional o per la mort del rei, el president del govern o militars en acte de servei. "Desobeeixen un Real Decret", ha assenyalat el secretari general de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), Jorge Bravo, en declaracions a 'eldiario.es'. Bravo ha protestat que la normativa deixa "molt clar" en quines situacions s'ha d'actuar en aquest sentit "i no posa que s'hagi de fer per actes religiosos".

El representant de l'associació ha afegit que l'ordre, els darrers dos anys, ha arribat del cap de l'estat major de la defensa (Jemad), que depèn del ministeri de Defensa.

stats