El consistori, en el punt de mira
Política 07/02/2016

Dels tuits de Zapata a la guerra per la Cavalcada: el cercle mediàtic s’estreny sobre Carmena

2 min

El passat dels regidors

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esperanza Aguirre va dir que concediria 100 dies de gràcia a Ma- nuela Carmena, però la guerra va començar només 48 hores després de la seva investidura. Els mitjans madrilenys van inspeccionar a fons el compte d’un dels seus regidors, Guillermo Zapata, i van publicar una sèrie de tuits del 2011 fora de context. Totes les causes han acabat arxivades i ara en queda una d’oberta contra la regidora i líder de Podem Rita Maestre.

Contrastant els mitjans

El xoc del consistori amb els mitjans madrilenys va quedar clar quan l’equip de Carmena va llançar la pàgina web MadridVO [versió original], que rebatia informacions publicades i va causar la primera crisi amb el PSOE, soci d’investidura. L’alcaldessa de la capital espanyola va decidir immediatament tancar la pàgina i va demanar disculpes, un gest que ha hagut de fer en reiterades ocasions des de l’inici de mandat.

Els vestits ‘low cost’ dels Reis

Tot va començar amb el PP acusant l’alcaldessa de voler canviar les tradicions i posar Reines d’Orient a la Cavalcada -quan simplement eren dones vestides d’homes, un gest habitual en molts municipis-. I va acabar amb una dura campanya a Twitter en què es criticava com anaven vestits els Reis de Madrid, més propis d’un Carnaval, segons molts membres del PP. La cavalcada ja va ser un avís per a navegants del que podia passar aquestes dates.

El nou nomenclàtor

Gràcies a una iniciativa del PSOE, secundada per Ahora Madrid i C’s, deixaran d’existir les places Arriba España i del Caudillo (davant de l’antiga residència de Franco al Palau del Pardo), o carrers com el dels Caídos de la División Azul o el Primero de Octubre, estampes inamovibles durant 23 anys de PP. Els populars han denunciat que els veïns no preferien alguns canvis de noms i que es retirés l’estàtua d’un ministre de la UCD.

stats