19 detinguts en una operació contra l'enaltiment del terrorisme a les xarxes socials

Un dels detinguts, a Madrid, ha estat el líder del grup de música Def Con Dos

Un dels detinguts per la Guàrdia Civil per enaltiment del terrorisme en xarxes socials és César ML, líder del grup de música Def Con Dos, l'únic arrestat a Madrid en una operació que ha acabat amb 19 detencions per difondre missatges difamatoris contra víctimes del terrorisme o encoratjar actes terroristes. El músic ja ha estat posat en llibertat, com la majoria dels arrestats, que queden pendents de la citació per part del jutjat d'instrucció número 1 de la Audiència Nacional que dirigeix l'operació.

 

La tercera fase de l'operació Araña ha permès detenir 18 persones, 12 d'elles al País Basc (7 a Biscaia, 3 a Àlaba i 2 a Guipúscoa); tres més a Barcelona, una a Segòvia, una altra a Pontevedra i una altra a València.

Els detinguts enaltien els assassinats d'agents de la Guàrdia Civil comesos per ETA i contra els de l'Ertzaintza. També expressaven en xarxes socials el seu desig que s'hagin perpetrat atemptats contra alcaldes, membres del govern espanyol, jutges i empresaris i es burlaven o ridiculitzaven determinades víctimes d'aquesta banda, així com de Grapo o Terra Lliure.

Aquestes 19 detencions se sumen a les 40 practicades al maig i novembre del passat any en el marc de les operacions Aranya I i Aranya II.

Més continguts de