Política 23/05/2018

Domènech demana a Rajoy que parli ja amb Torra i permeti nomenar consellers

Urgeix Torra a recuperar el control del DOGC i considera que els consellers poden ser nomenats "legalment" però no "logísticament"

Ara
2 min
Xavier Domènech: “Que ERC consideri que som els seus principals adversaris és incomprensible”

BarcelonaEl líder de Catalunya en Comú - Podem, Xavier Domènech, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que rebi "de forma immediata" el nou president de la Generalitat, Quim Torra, i que no bloquegi el decret de nomenament dels consellers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb Efe, Domènech ha assegurat que Rajoy hauria d'obrir ja una taula de diàleg amb Torra "per parlar del que sigui, perquè –ha afegit– "amb tot això que està passant, que no es puguin asseure a parlar significaria un alt grau d'irresponsabilitat". "Rajoy hauria de trucar a Torra. Més enllà de consideracions sobre un dirigent polític hi ha una responsabilitat com a governant, i com a tal tens la responsabilitat de dialogar i de parlar", ha afirmat.

En una entrevista a RAC1, Domènech ha reiterat que els consellers "legalment poden ser nomenats" però que "logísticament" creu que no. El líder de Catalunya en Comú considera que "és molt millor tenir consellers que siguin al territori i que siguin efectius", però també que Rajoy no té "cap base legal" per bloquejar el nomenament. En aquesta línia, ha carregat contra Rajoy pel fet que té el control del 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' "sense que ningú l'hagi votat", però també contra Torra, que considera que hauria de tenir "la urgència immediata" de "recuperar les institucions i el control del DOGC".

"Si tingués aquest tipus d'escrits no m'hauria presentat com a candidat a la investidura"

Domènech ha demanat a Quim Torra que expliqui "com veu la Catalunya del segle XXI" i ha dit que ell no s'hauria presentat com a candidat "si tingués aquest tipus d'escrits", en referència als tuits i articles polèmics del president de la Generalitat. "No ho ha verbalitzat ni ho ha aclarit i jo crec que es una mancança per a la presidència de la Generalitat", ha criticat. El líder de Catalunya en Comú, que assegura que hi ha una part de la societat que s'ha sentit exclosa del projecte catalanista, ha dit que "davant un independentisme que ha defensat un projecte inclusiu es planteja un dubte sobre això". "Crec que Torra hauria d’aclarir quins són els seus referents", ha afegit.

stats