CORRUPCIÓ
Política 05/10/2016

Dues acusacions demanen que Rajoy declari en el judici a Gürtel

Les acusacions populars lluiten a contrarellotge perquè el líder popular acabi compareixent a l’Audiència Nacional

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
L’extresorer del PP, Luis Bárcenas, ahir al judici.

San Fernando de HenaresMariano Rajoy s’ha salvat, de moment, de tot l’escàndol que involucra el PP als tribunals. Aquestes setmanes mirarà de reüll com a poc a poc van desfilant pel banc dels acusats exalcaldes, exregidors, extresorers i exsecretaris generals del partit en el primer macrojudici contra la trama Gürtel. Però les acusacions populars lluiten a contrarellotge perquè el líder popular acabi compareixent a l’Audiència Nacional, com també hauran de fer -si no hi ha cap contratemps d’última hora- fins a cinc exministres de José María Aznar i dirigents del partit a petició de l’extresorer del PP Luis Bárcenas: Jaime Mayor Oreja , Francisco Álvarez-Cascos, Ángel Acebes, Javier Arenas i Rodrigo Rato, a més d’Ana Mato.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’Associació d’Advocats Demòcrates per Europa (ADADE) i els socialistes madrilenys, que exerceixen d’acusacions populars en el cas, van aprofitar ahir les qüestions prèvies amb què comença cada judici per tornar a sol·licitar la citació com a testimoni de Rajoy. L’advocat d’ADADE Mariano Benítez Lugo va defensar que el testimoni del president espanyol és clau per aclarir si Bárcenas es va apropiar de fons del partit i els va dipositar a Suïssa. “És un tema que crec que algú del PP hauria d’aclarir: si realment es va apoderar d’aquests recursos”, va dir després de recordar Rajoy va ser vicesecretari i secretari general del PP.

Els acusats demanen la nul·litat

El tribunal que porta el cas haurà de decidir abans que acabi la setmana sobre si crida Rajoy a testificar. Ja ho va desestimar fa uns mesos, però després va acceptar cridar els exministres d’Aznar. El judici va arrencar ahir amb una cascada de peticions dels acusats per anul·lar proves que va xocar amb l’actitud del cervell de la trama, Francisco Correa, que no en va presentar cap.

stats