Política 19/02/2015

Duran diu que CDC es va desmarcar del vot amb Unió a Madrid per una "interferència" des de Barcelona

Assegura que en una reunió ahir amb Pere Macías (CDC) i Josep Sánchez-Llibre (Unió) van estar d'acord que la federació hauria d'haver votat en bloc a favor de la tramitació del pacte antijihadista, com va fer Unió

Ara
2 min
Duran i Lleida parlant avui amb diputats de CDC del grup de CiU al Congrés / EFE

BarcelonaEl cap de files de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dijous que els diputats de CDC al Congrés, amb Pere Macías al capdavant, estaven d'acord a votar afirmativament a la tramitació del pacte antijihadista que va acabar amb crisi en el si de la federació CiU al Congrés. Segons ha explicat a TVE, la crisi no es va produir en el si del grup parlamentari a Madrid, sinó que es va deure a "interferències" externes. "Crec que no és un problema del grup parlamentari, hi ha alguna cosa més", ha afirmat. Ha parlat d'una trucada a última hora el dia de la votació -no ha volgut revelar de qui, però ha desmentit que parlés de Josep Rull- que va fer que els diputats de CDC canviessin el sentit del vot acordat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha explicat que aquest dimecres es va reunir amb Pere Macías (CDC) i Josep Sánchez-Llibre (Unió) i que "tots dos van estar completament d'acord que s'havia de votar que sí". Una versió que contrasta amb la donada per CDC. També ha assegurat que espera que les reunions del grup parlamentari de CiU al Congrés -Sánchez-Llibre va arribar a qüestionar-ne la utilitat- es reprenguin el mes de març. Ha reivindicat la cohesió del grup parlamentari de CiU al Congrés, i la seva aposta per ser copartícip de tot allò relacionat amb la lluita antiterrorista. "Seguim intentant estar present en qüestions d'Estat" malgrat el procés sobiranista, ha defensat.

Ara bé, ja ha avançat que CiU no podrà votar favorablement al pacte en global, perquè de 18 punts que conté, n'hi ha 6 amb els que no està d'acord, com és el fet que es consideri terrorisme subvertir l'ordre constitucional encara que no impliqui violència, o la cadena perpètua revisable perquè va contra l'esperit de reinserció que conté la Constitució, o el càstig de la simple connexió a pàgines web de contingut jihadista, entre altres. Per això ha demanat votació separada per a cadascun dels punts del pacte.

stats