POLÍTICA
Política 27/04/2014

Duran, a 'La Vanguardia': "La tercera via és l'única solució i està més viva que mai"

El líder democristià assegura que "pensava deixar la política" i que ho tenia planificat però que no se'n va, sinó que està "disposat a tot". Avisa que intentarà "evitar" una eventual declaració unilateral d'independència

Ara
1 min
EL PAPER DEL LÍDER D’UNIÓ 
 Josep A. Duran i Lleida tindrà més implicació en la campanya de la que ell mateix havia previst d’entrada. CiU està a l’expectativa del paper que tindrà i de si mantindrà discrepàncies amb el rumb del candidat Ramon Tremosa, proposat per CDC.

Barcelona"La tercera via és l'única solució i està més viva que mai". Amb aquesta seguretat s'expressa el líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista al diari 'La Vanguardia', en què revela que hi ha dirigents europeus que han dit a Rajoy que "s'ha de parlar amb Catalunya". Això sí, admet que no sap si Rajoy té pensada alguna solució en el sentit de la tercera via, és a dir, "sobirania" en llengua, cultura i educació, segons diu ell mateix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Duran, el govern espanyol vol "humiliar Mas", cosa "inacceptable". "No es pot exigir renunciar a la consulta", assevera el dirigent democristià, que també adverteix que una declaració unilateral d'independència esdevindria "la mostra d'un fracàs per a tothom". I encara més, adverteix que Unió no donarà suport a una eventual convocatòria d'eleccions plebiscitàries sobre la declaració unilateral d'independència, si bé no concreta quin tipus de plebiscitàries té al cap.

El futur polític d'un veterà

Duran també revela que "anava a deixar la política" i que de fet aquesta era una decisió que ja tenia "planificada". Però, precisament pel curs dels esdeveniments, s'ho ha repensat i es queda "disposat a tot".

stats