POLÍTICA

Duran, a 'La Vanguardia': "La tercera via és l'única solució i està més viva que mai"

El líder democristià assegura que "pensava deixar la política" i que ho tenia planificat però que no se'n va, sinó que està "disposat a tot". Avisa que intentarà "evitar" una eventual declaració unilateral d'independència

"La tercera via és l'única solució i està més viva que mai". Amb aquesta seguretat s'expressa el líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista al diari 'La Vanguardia', en què revela que hi ha dirigents europeus que han dit a Rajoy que "s'ha de parlar amb Catalunya". Això sí, admet que no sap si Rajoy té pensada alguna solució en el sentit de la tercera via, és a dir, "sobirania" en llengua, cultura i educació, segons diu ell mateix.

Per Duran, el govern espanyol vol "humiliar Mas", cosa "inacceptable". "No es pot exigir renunciar a la consulta", assevera el dirigent democristià, que també adverteix que una declaració unilateral d'independència esdevindria "la mostra d'un fracàs per a tothom". I encara més, adverteix que Unió no donarà suport a una eventual convocatòria d'eleccions plebiscitàries sobre la declaració unilateral d'independència, si bé no concreta quin tipus de plebiscitàries té al cap.

El futur polític d'un veterà

Duran també revela que "anava a deixar la política" i que de fet aquesta era una decisió que ja tenia "planificada". Però, precisament pel curs dels esdeveniments, s'ho ha repensat i es queda "disposat a tot".

Més continguts de