Política 24/05/2015

Empat entre PSC i CiU a l'alcaldia de Tremp

A Sort CiU es manté com a primera força política amb 5 regidors i també a Pont de Suert amb sis regidors

Ara
2 min
El fins avui alcalde de Tremp, Víctor Orrit / ACN

BarcelonaTremp

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Empat tècnic a l'alcaldia de Tremp entre el PSC i CiU que obtenen tots dos 5 regidors, amb el 100% escrutat. Tot i que els socialistes han obtingut un 3% més de vots que els convergents, l'alcaldia del poble està en joc i dependrà de les aliances que els partits puguin fer amb ERC, que ha obtingut un 23% dels vots i 3 regidors.

Sort

A Sort, CiU –que ostenta l'alcaldia des del 1991– es manté com a primera força política amb 5 regidors però en perd tres ja que ha entrat amb força al consistori la formació independent Fem Municipi que s'estrena amb 4 regidors. Una altra formació que s'estrena és la CUP que entra a l'ajuntament per primer cop amb dos regidors mentre que ERC i PSC, que concorria amb el nom de Candidatura de Progrés, no han aconseguit representació. Els socialistes havien obtingut tres regidors en les eleccions del 2011.

Viella

A la capital de la Vall d'Aran hi ha hagut canvi de tornes. La coalició entre Unitat d'Aran, PSC i Candidatura de Progrés, encapçalada pel president del Gremi d'Hostaleria de la Vall d'Aran, Juan Antonio Serrano, ha obtingut 46% dels vots i 7 regidors i ha desbancat del poder l'alcalde Àlex Moga, de CDA-PNA, el referent de CiU, que ha obtingut un 38% dels vots i s'ha quedat amb 5 regidors.

Pont de Suert

CiU ha estat la força més votada al Pont de Suert. José Antonio Troguet agafa el relleu d'Albert Alins, que ha estat alcalde durant quatre mandats. Troguet manté l'alcaldia per a CiU però perd dos regidors ja que ha passat de vuit a sis regidors. Els socialistes, que es presentaven amb les sigles de Compromís pel Pont de Suert-CP ha guanyat dos regidors i passa de 2 a 4 mentre que el PP, amb Mario Turrión, manté l'únic regidor que tenia.

stats