Política 16/11/2017

Espanya respon a la justícia belga: Puigdemont aniria a la presó d'Estremera i disposaria d'una cel·la individual

La fiscalia belga ha demanat a l'Audiència Nacional informació complementària sobre l'euroordre que afecta Carles Puigdemont i quatre consellers

Efe
1 min
Puigdemont i els quatre consellers durant l'acte dels alcaldes a Brussel·les

MadridEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ingressaria a la presó d'Estremera (Madrid VII) en cas que se l'empresonés després de l'extradició, i disposaria d'una cel·la individual si ho demana, segons la resposta que Espanya ha remès a la fiscalia belga aquest dijous. La institució belga ha demanat aquest matí a la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela informació sobre el sistema penitenciari i judicial espanyol. Els cinc membres del Govern han de declarar aquest divendres davant el jutge de la Cambra del Consell de Brussel·les, el magistrat que ha de decidir si accepta o rebutja l'ordre europea de detenció i lliurament.

La resposta que ha enviat Espanya a aquesta demanda, segons han indicat a Efe fonts d' Institucions Penitenciàries, és que la presó d'Estremera, inaugurada el 2008, és un dels centres penitenciaris més "avançats" de l'Estat. Puigdemont podria dormir en una cel·la individual, però també compartir-la amb algun dels consellers empresonats, que també són a Estremera. Pel que fa a les conselleres que són a Bèlgica, ingressarien en un centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, previsiblement el d'Alcalá Meco, on ja estan recloses les conselleres Bassa i Borràs.

stats