POLÍTICA
Política 04/12/2013

Creixen a Espanya els partidaris d'un estat central sense autonomies

El baròmetre del CIS detecta un increment dels que voldrien menys poders per a les autonomies, però també dels que advoquen per un sistema més descentralitzat. Cauen, en canvi, els espanyols partidaris de reconèixer el dret a la independència dels territoris

Ara / Agències
1 min
Manifestació de l'AVT contra el final de la doctrina Parot / EFE

BarcelonaEl percentatge d'espanyols que advoquen per un Estat amb un únic govern central i sense comunitats autònomes va créixer lleugerament, en passar del 21,8% a l'octubre al 22,1% al mes de novembre. En canvi, va caure el nombre d'espanyols partidaris de reconèixer el dret a la independència dels territoris, que va passar del 9,7% a l'octubre al 8,5% al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del novembre, un 12,2% es pronuncia a favor que les comunitats autònomes tinguin menys autonomia que en l'actualitat (12% a l'octubre), malgrat que el 13,1% (gairebé un punt més que a l'octubre) advoquen per uns territoris amb més autonomia.

La majoria, per l''statu quo'

No obstant això, segueixen sent majoria els espanyols que pensen que s'ha de mantenir un Estat amb comunitats autònomes tal com està actualment configurat, opció que va ser esmentada per un 30,5% dels enquestats pel CIS, davant del 34,2% que ho van dir en el baròmetre del mes anterior.

La majoria dels ciutadans, un 52,6%, diu sentir-se tant espanyol com del seu territori, seguits dels que se senten únicament espanyols, que són un 17,3%. Un 6% reconeix sentir-se més espanyol que de la seva comunitat i un 6,3% només s'identifica amb el seu territori.

stats