Política 24/12/2014

"Hem de tallar d'arrel i sense contemplacions la corrupció", el discurs de Felip VI en deu frases

El monarca es mostra inflexible amb les aspiracions dels catalans i avala les xifres de la recuperació econòmica del PP

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl primer discurs de Nadal de Felip VI emès per televisió (també per TV3) ha girat entorn la situació econòmica, els casos de corrupció i Catalunya. Aquestes són les deu frases més destacades del seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. El context: "La importància d'alguns dels nostres problemes polítics genera inquietud; i les conductes que s'allunyen del comportament que hem d'esperar d'un servidor públic provoquen, amb tota la raó, indignació i desencant"

2. La corrupció: "Necessitem una profunda regeneració de la nostra vida col·lectiva i la lluita contra la corrupció és, en aquest punt, indefugible"

3. Les mesures: "Els responsables de les conductes irregulars estan responent ja d'elles; hem de tallar d'arrel i sense contemplacions amb la corrupció"

4. Sortida de la crisi: "No obstant, és un fet –molt positiu– que les principals magnituds macroeconòmiques estan millorant i que hem recuperat el creixement econòmic i de la creació d'ocupació"

5. La vigència de la Constitució: "El poble espanyol, en exercici de la seva sobirania nacional, va ratificar la Constitució que va proclamar la nostra unitat històrica i política i reconèixer el dret de tots a sentir-se respectats"

6. Les raons per dir no a la independència de Catalunya: "No es tracta només de l'economia o dels interessos sinó també, i sobre tot, dels sentiments"

7. La seva quimera: "Em dol i em preocupa que es puguin produir fractures emocionals, desafeccions o rebutjos entre famílies, amics o ciutadans. Ningú a l'Espanya d'avui és enemic de ningú"

8. El sobiranisme no té acceptació: "Tot el que hem aconseguit junts neix de la força de la unió. I la força d'aquesta unitat és la que ens permetrà arribar més lluny i millor en un món que no accepta ni la debilitat ni la divisió de les societats, i que camina cap a una major integració"

9. Resoldre les disputes: "Les disputes no es resolen amb ruptures emocionals o sentimentals. Respectem la Constitució que és la garantia d'una convivència democràtica, ordenada, en pau i llibertat"

10. El relleu a la Corona: "Espanya es va donar a si mateixa i al món un exemple de serietat i dignitat en el desenvolupament del procés d'abdicació del meu pare el rei Joan Carles"

stats