Política 16/11/2016

Felipe González dispara contra Pedro Sánchez: "Dubto que pugui parlar més de mitja hora sobre Espanya"

En una entrevista a 'Politique Internationale' l'expresident espanyol carrega contra Podem i critica la gestió de la crisi que va fer Zapatero

Ara
2 min
Felipe González i Pedro Sánchez, aquest dimecres, a l'Hospitalet. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaSi l'operació per descavalcar Pedro Sánchez de la secretaria general del PSOE va fer evident la poca sintonia entre ell i Felipe González, l'expresident del govern espanyol s'ha encarregat en les últimes hores de corroborar-ho. En una entrevista a la revista francesa 'Politique Internationale' arriba a dir que el ja exlíder socialista estava més interessat en el partit que en la prosperitat d'Espanya: "Dubto que pugui parlar més de mitja hora sobre Espanya", etziba.No només Sánchez, però, rep els dards de González. També critica que el PSOE -que reconeix en crisi- "hagi perdut la seva vocació majoritària" i hagi deixat de ser percebut pels ciutadans "com una força de progrés capaç de defensar els drets socials". Segons González, els socialistes s'equivoquen en estar més pendents de la competència amb Podem que de competir amb el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, ell mateix dedica part de l'entrevista a carregar contra el partit lila. Després d'argumentar que els dirigents de Podem han vist en la societat "com un laboratori" en el qual poder dur a terme "experiments", afirma també que Podem té una concepció del poder "extremadament jeràrquica".

"A nivell de les propostes, és un Toni Negri, un Lenin 3.0, un Hugo Chávez...", apunta, tot i que precisa que superada la figura d'Iglesias es composa d'una multitud de grups que funcionen "de forma horitzontal, de persones que tenen una visió diferent, més social-demòcrata, menys leninista". A més, critica els canvis de discurs d'Iglesias en els últims mesos. "Ha dit de tot, i el contrari", sosté.

Les crítiques a Podem no es queden aquí, però. En la mateixa entrevista González defensa que "si s'analitzen els elements més identificables del discurs de Podem es constaten certes similituds en els temes, en particular en l'oposició entre els de baix i els de dalt, els del pobles i les elits".

Crítiques a la gestió que va fer Zapatero de la crisi

En la seva interpretació sobre la situació del PSOE, González també es remunta a la gestió que va fer l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero de la crisi. Segons argumenta, el govern de Zapatero "no va percebre o no va comprendre l'abast de la crisi". "Va perdre el temps i no va saber resistir a la dominació intel·lectual dels partidaris de l'austeritat", afegeix.

stats