Política 13/03/2013

Gallardón nega haver donat instruccions a Torres-Dulce per fer dimitir el fiscal en cap de Catalunya

El ministre de Justícia assegura que la relació entre el ministeri fiscal i el govern espanyol és "transparent"

Acn
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha negat aquest dimecres haver donat instruccions al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, amb l'objectiu de fer dimitir el fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, després de les seves declaracions en què defensava una consulta legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Gallardón, la relació entre el govern espanyol i el ministeri Fiscal és "transparent", i ha sentenciat que "és extraordinàriament important" que no sembrin dubtes sobre l'actuació de la Fiscalia. El ministre de Justícia responia d'aquesta manera a la pregunta del diputat del PNB, Emilio Olabarria, sobre si ha dictat instruccions per iniciar un expedient disciplinari o forçar la dimissió del fiscal.

Gallardón ha recordat que la Fiscalia actua d'acord al concepte de legalitat i d'imparcialitat i que correspon al fiscal general de l'estat "entendre si un fiscal ha obert un debat polític amb les seves declaracions ja que ho prohibeix el seu estatut orgànic", per afegir que la llei orgànica també prohibeix a jutges i magistrats entrar en aquests debats.

És per això que el ministre de Justícia ha afegit que aquesta tasca correspon al fiscal general de l'Estat i no al govern espanyol. Per Alberto Ruíz Gallardón, "les notícies sobre tribunal ocupen massa portades de diaris, i això afecta el funcionament i a la credibilitat de les institucions". Així mateix, ha dit que el fiscal "no és particular del govern", i que, per tant, "no rebrà, ni en aquest assumpte ni en cap altre, una instrucció que no es faci per la via legal i de forma transparent". Ha acabat sentenciant que "aquesta és la garantia de la independència dels tribunals a Espanya".

stats