Política 14/11/2013

Homs: "La redempció del nostre país no arribarà per allò que ens pugui oferir l'estat espanyol"

El conseller de la Presidència i el comissari dels actes del Tricentenari, Miquel Calçada, fan públic el programa de commemoració dels tres-cents anys del 1714, que té com a lema "Érem, som i serem"

Oriol March
1 min
Miquel Calçada presenta els actes del Tricentenari / PERE TORDERA

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el comissari dels actes de la commemoració dels tres-cents anys dels fets del 1714, Miquel Calçada, han presentat aquest dijous el programa d'activitats d'aquesta celebració. "És una oportunitat per repensar el futur col·lectiu en un moment d'efervescència social", ha explicat Calçada, que ha resumit en quatre conceptes la filosofia dels actes: commemorar, reimaginar, projectar i cohesionar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha assegurat que l'any vinent es commemora "una victòria pacífica", i ha volgut assenyalar que "la redempció del nostre país no arribarà per allò que ens pugui oferir l'estat espanyol", sinó que dependrà del poble català. El conseller de la Presidència ha apuntat que el 2014 serà l'any "de la consulta i de la democràcia" i que cal construir "una via segura" per a Catalunya. "Érem, som i serem", ha considerat Homs, fent servir el lema de la celebració.

Voluntat "inclusiva"

Els eixos en què es divideixen els actes de commemoració, segons ha explicat Calçada, inclouen la cultura, el pensament, la història i l'educació. El tret de sortida del Tricentenari, que els organitzadors volen que sigui "inclusiu" i "transversal", serà a la Seu Vella de Lleida, que va ser derrotada el 1707, set anys abans que caigués Barcelona.

"Catalunya intueix la victòria de la persistència. El que serem serà deutor del que som", s'ha pogut sentir en algun dels audiovisuals que han acompanyat la presentació.

stats