Política 30/10/2015

El Govern aparta Rosell de les seves funcions

Ara
2 min
Rosell estava, segons el jutge, en contacte amb els tresorers de CDC per vehicular comissions.

BarcelonaEl cas del 3% ja ha tingut la seva primera repercussió al govern d’Artur Mas. L’executiu català va decidir ahir apartar de les seves funcions Josep Antoni Rosell, director general d’Infraestructures.cat, imputat per la seva presumpta implicació en el pagament de comissions il·legals a CDC a canvi d’obres públiques. Així ho va acordar dimarts el consell d’administració d’Infraestructures.cat de la Generalitat, l’antiga empresa pública Gisa, segons van confirmar fonts del departament d’Economia a l’agència Efe. Se l’aparta, doncs, temporalment de les seves funcions i no participarà en cap taula de contractació pública, a més d’obrir-li un expedient informatiu per analitzar la seva gestió. Ara bé, no l’han destituït del seu càrrec. Les mateixes fonts justifiquen que Rosell està imputat i el cas del 3% està sota secret de sumari, per tant, no hi ha base judicial per justificar un acomiadament -asseguren que en aquest cas seria “improcedent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director general d’aquesta empresa pública va ser detingut la setmana passada en el marc de l’operació Petrum III, en què la Guàrdia Civil també va detenir el tresorer de CDC, Andreu Viloca -a la presó sense fiança-, i l’extresorer Daniel Osàcar, també implicat en el cas Palau.

L’home dels maletins

El jutge del Vendrell que investiga el cas atribueix a Rosell una caixa forta i diverses maletes que podrien contenir informació relacionada amb el cobrament de comissions il·legals de CDC. Dimarts es va obrir al jutjat la caixa forta, que contenia 80.000 euros. Ahir era el torn de dos maletins. Rosell, però, no es va presentar al jutjat i va deixar en mans del seu advocat, Jordi Ventura, l’assistència a l’obertura d’un dels maletins. Ara només quedarà analitzar-ne un altre dijous que ve. L’objectiu és provar l’existència de comissions il·legals.

stats