Política 30/11/2011

Els sindicats pressionen el Govern amb protestes enmig de la reunió pel sou dels funcionaris

Es parlarà de la reducció de sous a través de la supressió d'una part de dues pagues extres, i també dels dies de disposició personal o dels tiquets restaurant

Ara
1 min
Els sindicats de la funció pública, concentrats davant de Governació / ACN

BarcelonaEl Govern comença aquest dimecres a negociar amb els sindicats les retallades que va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, el 22 de novembre. Les reunions es fan en el marc de la Taula General de Negociació dels treballadors públics de la Generalitat. La negociació ha arrencat aquest dimecres a les nou del matí a la seu de la conselleria de Governació i s'allargarà fins dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Taula representa uns 200.000 treballadors entre Comissions Obreres (CCOO), Unió General dels Treballadors (UGT) i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que inclou CATAC i USTEC.

Mas va anunciar una retallada de sou dels funcionaris, en què es rebaixaran els complements de les dues pagues extres. A més d'una reducció salarial, hi haurà acomiadaments, tal com va avançar el president de la Generalitat. El Govern també té previst disminuir el nombre de dies per a assumptes propis que tenen els treballadors de l'administració pública. En les converses també es tractarà la possible reducció dels tiquets restaurant.

Els sindicats de la funció pública van dir poc després de l'anunci del president que "el conflicte està servit", segons paraules del responsable de l'àrea de Generalitat d'UGT, Xavier Casas.

Concentració davant de la conselleria

Unes 200 persones, membres dels sindicats, s'han concentrat davant la conselleria de Governació de la Generalitat, coincidint amb l'hora d'inici de la reunió. Un grup de delegats sindicals de la funció pública han tallat el trànsit en sentit ascendent de Via Laietana per rebutjar la nova retallada de sous dels empleats públics de la Generalitat.

stats