Política 09/09/2014

Guanyem participarà a la V de la Diada

Serà al traçat oficial davant del Deutsche Bank juntament amb ICV-EUiA i Procés Constituent

Ara
1 min
DE GUANYEM A GANEMOS  L’auge de Podem podria traslladar-se a Ganemos. La plataforma, nascuda a Barcelona amb Ada Colau a les seves files, s’està multiplicant per tot l’Estat.

BarcelonaLa plataforma Guanyem Barcelona participarà a la V humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural en motiu de la Diada. Així ho ha anunciat en un comunicat en el qual detalla que els seus membres se situaran als trams 19 i 20, just davant de l'edifici del Deutsche Bank, per sumar-se a l'acció promoguda per Procés Constituent i la Marxa per la Dignitat i que comptarà també amb la participació d'ICV-EuiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El moviment que encapçalen activistes com Ada Colau defensa la consulta del 9-N perquè el considera una "concreció d'aquest dret democràtic a decidir-ho tot" i per això se suma a les accions reivindicatives que dotin la Diada "d'un clar contingut de denúncia social i serveixin per visibilitzar les lluites dels moviments socials". Al seu parer, la consulta representa una doble oportunitat: la de "trencar des de baix amb el règim de poder heretat del 1978" i la de connectar amb altres iniciatives que es plantegen objectius semblants "dins i més enllà de l'Estat".

La plataforma puntualitza, però, que el seu compromís amb el dret d'autodeterminació no implica que defensi una sola resposta a les preguntes que planteja la consulta. Guanyem assegura que aplega una pluralitat que "travessa les posicions independentistes, federalistes i la de molta gent que considera que, en les condicions actuals, només una ruptura democràtica prèvia permetria plantejar un acord federal o confederal lliure, entre iguals".

stats