Política 27/01/2017

De Guindos: "Espero que ningú estigui utilitzant dades fiscals amb finalitats polítiques"

El ministre d'Economia remarca que la Unió Europea no reconeixerà una independència de Catalunya

Efe
1 min
Luis De Guindos, ministre espanyol d'Economia, en roda de premsa a Brussel·les després de la reunió de l'Eurogrup. ARNAU CUESTA / EFE

Brussel·lesEl ministre d'Economia d'Espanya, Luis de Guindos, ha dit aquest divendres que espera "que ningú estigui utilitzant dades fiscals per a finalitats polítiques" i ha remarcat el posicionament de la Unió Europea (UE) davant la hipotètica secessió d'un territori d'un estat membre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre s'ha pronunciat així sobre les declaracions del senador d'ERC Santi Vidal, que ha assegurat que el Govern té de manera "il·legal" les dades fiscals dels catalans, que investiga jutges a Catalunya i que un govern estranger instrueix els Mossos en matèria de contraespionatge, qüestions desmentides per Esquerra i el mateix Govern.

Tot i això, per a De Guindos, les paraules de Vidal són "molt indicatives" i ha assenyalat que "hi ha contradiccions".

En relació a l'afirmació del senador sobre la possibilitat que 11 països de la UE donarien suport a una hipotètica declaració d'independència de Catalunya, De Guindos ha rebutjat "especular sobre les declaracions de cap senyor".

"El que puc dir és que en aquest moment la posició de la Unió Europea és claríssima sobre el que seria la secessió de qualsevol territori", ha remarcat el ministre.

Vidal ha explicat en aquestes conferències que la Generalitat s'ha fet amb les dades fiscals de tots els residents a Catalunya i que els pressupostos del Govern tenen una partida camuflada de 400 milions d'euros per construir estructures d'Estat.

stats