Política 07/05/2016

Homs acusa la CUP de "trencar el somriure" independentista i de tenir "actitud desafiant de mascle alfa"

L'aspirant a liderar CDC el 26-J assegura que el seu partit és qui més ha fet per l'estat propi

Acn
1 min
Francesc Homs, en un acte de campanya / ACN

BarcelonaEl vicesecretari general d'estratègia de CDC i diputat al Congrés, Francesc Homs, ha demanat a la CUP que abandoni la seva "actitud desafiant de mascle alfa" i ha acusat la formació "de trencar el somriure de l'independentisme". Una postura, la del somriure, que, segons ha subratllat, és el que ha permès "excel·lir i guanyar" davant els atacs frontals de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A poques hores perquè comenci la manifestació de Barcelona, centrada en la desobediència i en la judicialització del procés per part de les institucions de l'Estat envers el procés, Homs ha demanat als cupaires que facin "un acte de generositat" i que superin els desafiaments, perquè precisament, aquest és el tret que caracteritza la política espanyola (en clara referència al PP).

Per al vicesecretari, precisament, Convergència està legitimada a demanar "correspondència" a la CUP ja que, precisament, és la gent del seu partit qui ha fet més per l'estat propi, "aguantant querelles, fent passos al costat i arribant a trencar amb Unió".

ERC surt en defensa de la CUP

Després de les declaracions d'Homs, el cap de files d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha piulat en defensa de l'esquerra anticapitalista. Davant l'afirmació del convergent acusant la CUP de "trencar el somriure de l'independentisme" ha dit: "A mi el que em trenca el somriure és veure com el Tribunal Constitucional es carrega 24 lleis catalanes".

Les afirmacions d'Homs també han rebut resposta de l'exdiputat cupaire David Fernández que ha negat que la desobediència tingui res a veure en ser un "mascle alfa". "Ni Gandhi ni Rosa Parks ni Antígona ni les sufragistes eren mascles alfa: els combatien", ha sentenciat Fernàndez.

stats