Iceta: "Nosaltres tenim complicitats a la resta d'Espanya i els independentistes no"

El líder del PSC es mostra convençut que de les pròximes eleccions espanyoles en sortirà una reforma constitucional

El PSC insisteix: la via per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya és una reforma federal de la Constitució. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat a  Catalunya Ràdio que la seva proposta és més viable que la que defensen els independentistes: "Nosaltres tenim complicitats a la resta d'Espanya i els independentistes no".


Iceta també ha destacat que en les esquerres espanyoles hi ha molts "punts de coincidència" sobre que aquesta ha de ser la via per solucionar l'encaix de Catalunya i és per això que ha sentenciat que és "evident" que de les pròximes eleccions espanyoles "en sortirà una reforma constitucional".

 
El líder dels socialistes ha deixat clar que si es convoquen unes eleccions en els termes plebiscitaris que ha plantejat el president de la Generalitat, Artur Mas, el PSC portarà "un programa normal" en el qual "l'esforç" d'explicar amb claredat el tipus de pacte que volen establir amb la resta d'Espanya. Un acord que està convençut que coincidirà en un 90% amb el que proposarà el PSOE.


Segons Iceta, ha quedat clar que el seu partit ja no li pot oferir "gaire cosa més" a un Artur Mas que s'està adreçant als partits que volen la independència. "El nostre full de ruta no coincideix amb el seu", ha sentenciat.

Més continguts de