Política 01/05/2017

Iglesias sol·licita per carta una reunió al PSOE per demanar-li que rectifiqui i doni suport a la moció de censura contra Rajoy

Podem considera que el moment actual és "d'alarma social" i que és una "obligació ètica" fer fora el PP després dels últims casos de corrupció

Ara
1 min
Pablo Iglesias ha inaugurat l'assemblea ciutadana 'Sí es pot' al palau de Vistalegre de Madrid. EFE

MadridNou capítol al serial de la moció de censura contra Mariano Rajoy. Aquest diumenge, tal com havia anunciat, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha enviat una carta al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per demanar-li una reunió formal sobre el tema. Iglesias explica al líder provisional dels socialistes que el moment actual és "d'alarma social" i considera que és una "obligació ètica" fer fora el PP de la Moncloa després dels últims casos de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic segur que compartiràs amb mi que el fet que els ministeris de Justícia i Interior treballin per protegir el PP abans que complir amb les seves obligacions suposa una amenaça per a la seguretat d'Espanya i dels seus ciutadans", comenta Iglesias a la missiva, que Podem ha penjat a Twitter. "Es tracta d'un atac directe a la separació de poders i a l'estat de dret", insisteix, fent referència als intents de la Fiscalia de posar entrebancs a algunes de les investigacions en curs.

El PSOE s'ha mostrat molt crític amb Podem des que Iglesias va fer pública la moció de censura. Tots els candidats a la secretaria general, també Pedro Sánchez, han acusat "d'oportunista" el secretari general del partit lila i s'han negat a donar-li suport.

stats