Política 07/06/2018

Iglesias: "Pedro Sánchez s'ha oblidat en 24 hores de qui li ha permès governar"

Critica la composició del govern espanyol i titlla Grande-Marlaska de "ministre del PP"

Ara
2 min
Pablo-Iglesias

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat avui la composició del nou govern espanyol perquè no recull les sensibilitats de la seva formació, que ha sigut clau per tirar endavant la moció de censura contra el president espanyol, Mariano Rajoy. "Pedro Sánchez s'ha oblidat en 24 hores de qui li ha permès governar, ja que qui està més satisfet amb els nomenaments són el PP i Cs", ha denunciat en referència al nou executiu estatal en una entrevista a TVE. En aquest sentit, ha criticat el nomenament d'alguns ministres que no estan "en l'esperit del canvi" com Fernando Grande-Marlaska com a titular d'Interior, a qui ha titllat de "ministre del PP". "Pel que fa a la resta caldrà veure com actuen", s'ha limitat a dir, més enllà del seu currículum o perfil, sense obviar, però, que no hi ha ministres pròxims als postulats de Podem. Sí que ha beneït com a símbol de "normalitat" que hi hagi més dones que homes a l'executiu espanyol. "Quan això no sigui notícia ens podrem donar per satisfets", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias s'ha felicitat pel canvi de govern i ha destacat, en al·lusió a la moció d'investidura que ja van presentar contra el president espanyol, Mariano Rajoy: "S'ha complert el guió que vam vaticinar fa un any". "Estem molt satisfets perquè des del 2016 defensàvem que els números sortien per fer un pacte progressista", ha anotat el líder de la formació lila. Amb tot, ha lamentat que Sánchez no hagi volgut configurar un govern de coalició. "Mai hi havia hagut un govern amb 84 diputats, i és dèbil perquè a Rajoy amb 137 diputats ja li ha costat governar", ha afegit en una entrevista a TVE. "Han escollit governar en solitari i els desitjo molta sort", ha sentenciat Iglesias.

Sobre els pressupostos, ha deixat clar que es mantindran en el vot contrari per mantenir la coherència. "No tindria sentit que ara hi votéssim a favor", ha reiterat. "No treballem per competir a l'esquerra i ara el nostre paper és influir. Les dones i els pensionistes han sigut els garants d'aquest canvi i els posarem al centre del debat polític", ha assenyalat el secretari general de Podem en relació a la competència electoral amb el PSOE. "Els donarem tot l'aire que necessiten si posen en marxa lleis que milloren la vida de la gent", ha aclarit sobre el suport de la formació lila als socialistes en els pròxims mesos.

"El bipartidisme ja ha mort i hi ha una lluita alfa evident per la dreta, ja veurem qui guanya", ha remarcat Iglesias. Pel que fa a les seves lloances a Rajoy, el líder de Podem ha assegurat: "En política cal ser elegant i respectuós amb l'adversari, per a mi ha sigut un honor combatre amb ell, tot i les divergències que tenim. Rajoy és intel·ligent i més empàtic que altres dirigents".

Pel que fa a Catalunya, el líder de Podem s'ha limitat a fer una nova crida al diàleg. "Espanya necessita diàleg per resoldre el conflicte polític, però el PSOE fins ara s'ha alineat amb l'autoritarisme del PP i Cs", ha anotat Iglesias, que ha afirmat que "Batet té un perfil més amable que Borrell, de qui tots recordem la seva abraçada amb Albiol".

stats