Política 28/10/2020

Illa demana perdó per haver assistit dilluns al sopar multitudinari d''El Español': "Els ciutadans tenen raó"

El ministre va participar dilluns en una gala amb 150 personalitats de l'elit madrilenya

Ara
2 min
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

MadridEl ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha demanat "perdó" aquest dimecres per haver assistit dilluns a la nit a l'acte d'entrega d'uns premis organitzats pel mitjà El Español amb l'elit política madrilenya, el segon dia de toc de queda. Durant la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés, Illa ha explicat que va presenciar l'entrega d'un premi a les forces de seguretat de l'Estat per la seva feina durant la pandèmia i que no s'hi va quedar a sopar: "Molts ciutadans no ho han entès i tenen raó. Es complien les regles i la distància, però tenen raó. És millor evitar actes encara que compleixin les normes. La millor distància és no ser-hi".

Illa ha aprofitat una interpel·lació al Congrés per fer referència a la qüestió després de les crítiques que ha rebut a les xarxes socials i també d'alguns portaveus parlamentaris, com el d'ERC, Gabriel Rufián, i la diputada de Vox Macarena Olona. Ha puntualitzat, en aquest sentit, que va ser a l'acte "com molts altres", perquè també hi havia la cúpula del PP, amb Pablo Casado al capdavant, i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, així com altres ministres. Però tot seguit ha admès que era millor evitar aquests actes arran de la situació epidemiològica que viu Espanya.

Anava en la línia del que ja va expressar ahir dimarts la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que va demanar una "reflexió" a la classe política sobre aquesta qüestió i va instar a "limitar" aquesta mena d'actes en la mesura que fos possible. A les fotografies publicades pel digital El Español s'hi veuen molts dels presents, sense mascareta, en una sala plena de gom a gom, si bé els comensals s'agrupaven per taules de sis persones, el màxim que permeten les restriccions a la Comunitat de Madrid.

stats