Política 11/08/2015

Errejón: "L'única força que pot vèncer Mas és Catalunya Sí que es Pot"

El secretari polític de Podem apunta que les eleccions del 27-S seran "històriques" perquè el PSOE i el PP tindran una "posició secundària"

Efe
2 min
El número dos de Podem, Íñigo Errejón, durant l'entrevista amb l'ARA aquest dijous a la seu del partit, a Madrid. JOSÉ LUIS ROCA

MadridEl secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat que Catalunya Sí que es Pot –integrada per Podem, ICV, EUiA i Equo– és l'única força que pot guanyar les eleccions a la llista de Junts pel Sí, que suma Artur Mas i Oriol Junqueras. Errejón ha explicat aquest dimarts davant dels mitjans que les eleccions del 27 de setembre seran "històriques" perquè el PSOE i el PP tindran una "posició secundària", ja que el mapa polític català està canviant de tal manera que els dos partits seran "molt poc rellevants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres no som independentistes però no tenim cap por ni de les urnes ni de la consulta democràtica", ha manifestat el número dos de Podem, que ha precisat que s'han de prioritzar els drets socials, l'ocupació i el sou per davant de les "decisions territorials". En aquest sentit, ha mostrat el seu acord amb el fet que es "decideixin democràticament" les esmentades qüestions territorials i ha afegit que si guanya les eleccions la llista Catalunya Sí que es Pot, encapçalada per Lluís Rabell, hi podrà "haver enteses en un Parlament que serà molt plural".

Errejón ha opinat que l'encaix autonòmic a Espanya "no està sent capaç" de donar una solució al problema de la convivència, per tant "segurament hagi de ser revisat". Existeix una "demanda majoritària a Catalunya" perquè s'instauri un nou règim fiscal, segons Errejón, però està sent "utilitzada" per Mas com a "eina llancívola" per "negociar amb Rajoy".

Per a Podem, un nou règim fiscal a Catalunya ha de ser el "resultat" d'una modificació del pacte institucional que passi per un procés constituent que "escolti la posició majoritària dels catalans" i l'"encaix en un model de convivència" amb la resta de pobles d'Espanya.

stats