Política 22/08/2014

Elena fa una crida a la participació massiva a la V de la Diada

El líder d'Avancem troba un "error" que Chacón se sumi als actes que Societat Civil Catalana celebrarà a Tarragona l'Onze de Setembre

Ara
2 min
Joan Ignasi Elena als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio'

BarcelonaEl líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, fa una crida a la participació massiva a V de la Diada per expressar, a través de la mobilització popular, el clam majoritari dels catalans a favor del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Elena ho ha dit en una entrevista a 'Els matins de Catalunya Ràdio', en què també ha qualificat d'"error" la decisió de l'exministra socialista Carme Chacón de participar als actes que celebrarà la plataforma unionista Societat Civil Catalana a Tarragona per l'Onze de Setembre. "La Carme Chacón situa el PSC en una posició descentrada a l'entorn del catalanisme. Per mi és un error", ha subratllat Elena.

Encara sobre l'exministra, Elena ha evitat valorar l'opció que torni a ser la candidata del PSC al Congrés, una possibilitat que ahir va expressar el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i ha afirmat que prefereix no entrar en les "dinàmiques internes" del PSC, partit del qual es va desvincular al juny després d'abandonar el grup Parlamentari.

Elena també ha afirmat que al setembre decidirà si deixa l'escó al Parlament. Tanmateix, ha admès que està estudiant no tornar l'acta de diputat per tal de poder "representar" a la cambra catalana un "espai polític" que, segons ell, ha quedat orfe.

O bé 9-N o eleccions "al més aviat possible"

"Hi ha d'haver consulta sí o sí, perquè així s'han expressat els ciutadans de Catalunya", ha assegurat Elena, alhora que ha afirmat que, si el 9-N no és possible, davant un eventual veto per part de l'Estat, caldrà celebrar eleccions "al més aviat possible". "S''ha de donar la paraula als ciutadans, o el 9-N o al més aviat possible, perquè si no, es generaria una frustració" en els ciutadans, ha considerat Elena. "És un deure que tenim", ha conclòs.

stats