Política 06/10/2014

Renuncia al càrrec un dels set integrants de la Comissió de Control del 9-N

El catedràtic Brugué va ser nomenat a proposta d'ICV-EUiA i explica a elcritic.cat que no hi havia "garanties democràtiques". "Voldria honestament contribuir a la consulta, però no a qualsevol preu", ha afegit a Twitter

Ara
1 min
Cimera dels partits pro consulta per salvar el 9-N / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl catedràtic de ciència política proposat per ICV-EUiA per formar part de la Comissió de Control de la consulta, Joaquim Brugué, ha deixat clar en diverses piulades a Twitter que la seva renúncia de l'òrgan clau per a la celebració del 9-N és personal. "La renúncia és personal. Accepto totes les crítiques, però no puc avalar una consulta que, al meu parer, no ofereix garanties democràtiques". "Voldria honestatment contribuir a la consulta, però no a qualsevol preu", ha afegit.

El digital Crític va avançar aquest diumenge a la nit la renúncia. El catedràtic de ciència política no vol legitimar "una iniciativa que ha quedat fora de la llei" després de la suspensió del Tribunal Constitucional.

Crític també avança que els membres de la Comissió de Control, pactats entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, es van reunir dissabte per primera vegada. Brugué ja no va acudir a la cita. Segons el digital, la reunió no va transcendir perquè la Generalitat volia mantenir-la en màxim secret. Dimecres passat, el PP va amenaçar de denunciar els diputats que van votar la designació dels membres de la Comissió de Control. Aquesta trobada –no confirmada per la Generalitat– podria ser considerada un primer desafiament a l'Estat després de la reunió dels líders polítics de divendres passat.

stats