RESCAT AUTONÒMIC
Política 28/08/2012

Nadal entén que el Govern demani el rescat però exigeix saber "a què pensen dedicar aquests diners"

El president parlamentari del PSC reclama també que l'executiu els convoqui per preparar la cimera de Mas i Rajoy sobre el pacte fiscal del 20 de setembre

Acn
2 min
L'expresident del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha demanat aquest dimarts explicacions al govern de la Generalitat sobre la sol·licitud d'acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic. Els socialistes catalans entenen que l'executiu s'hi aculli, però volen saber "a què pensa dedicar aquests diners" i, en aquest sentit, exigeix que "ajudi a respondre als deures i deutes que el Govern té amb amplis sectors de la societat civil catalana". D'altra banda, Nadal ha indicat que el seu grup parlamentari "està disponible des d'avui mateix" per abordar amb l'executiu la reunió que mantindran el president, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, el 20 de setembre sobre el pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joaquim Nadal ha valorat l'anunci del Govern d'acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic des dels passadissos del Parlament i pocs minuts després de saber-se. El president parlamentari del PSC ha assegurat que entenen la decisió perquè hi ha "dificultats de liquiditat". No obstant això, ha demanat a l'executiu "que ho expliquin bé" i que s'indiqui a què es pensen destinar aquests recursos. Nadal s'ha dirigit al govern de la Generalitat per demanar-li que es pagui el que es deu als ajuntaments, al tercer sector, i també que es faci front als compromisos fruit de concerts amb el món sanitari i educatiu. Alhora, el dirigent socialista ha afirmat que l'executiu "hauria de reconèixer" que les condicions econòmiques que obliguen a acollir-se al fons "són les que el mateix Govern va propiciar votant la llei d'estabilitat".

D'altra banda, també s'ha referit a la reunió que mantindran el dia 20 de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, centrada en el pacte fiscal. Joaquim Nadal ha fet una crida a Mas perquè convoqui el PSC amb l'objectiu que el Govern i el primer partit de l'oposició tractin conjuntament "els termes de negociació amb el govern del PP".

stats