Política 03/05/2018

Jordi Sànchez va demanar a Puigdemont que evités la presó i marxés a l'exili

L'exvicepresident de l'ANC Agustí Alcoberro ho explica en una carta publicada al 'Nació Digital'

Ara
2 min
Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), durant la presentació de l'estudi 'Impacte de la independència en l'empresa'. / ACN

BarcelonaJordi Sànchez va demanar a Carles Puigdemont que evités la presó i marxés a l'exili. Així ho explica l'exvicepresident de l'ANC Agustí Alcoberro en una carta publicada al 'Nació Digital', on desgrana les hores prèvies a l'entrada a la presó de Soto del Real de Sànchez i Cuixart. Segons explica Alcoberro, Sànchez va trucar a la seva dona, Susanna Barreda, enmig de l'acte que es va organitzar el 21 d'octubre per demanar l'alliberament dels Jordis. Sànchez li va demanar de parlar amb l'exvicepresident de l'ANC, però ella li va dir que en aquell moment era "impossible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els minuts corrien, i el Jordi va demanar que passessin la trucada al president Carles Puigdemont. El mòbil va anar corrent de mà en mà fins que va arribar al seu destinatari. El Jordi li va aconsellar que evités la presó; potser això fa que ara s'entengui més que en un situació extrema ell i d'altres triessin el camí de l’exili", explica Alcoberro. El vicepresident de l'ANC també explica com va viure les hores posteriors a l'empresonament del llavors president de l'entitat sobiranista i també del líder d'Òmnium.

Alcoberro també detalla com va viure el dia que Sànchez i Cuixart van comparèixer davant la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. La magistrada va permetre als dos investigats sortir a dinar fora de les dependències judicials. Alcoberro explica que, en el supòsit que Lamela hagués decretat presó sota fiança, Sànchez va assegurar que "en cap cas acceptaria pagar una fiança, perquè li semblava una mesura profundament injusta, i que preferia entrar a la presó com una forma de denúncia de la injustícia". L'advocat de Sànchez, Jordi Pina, i també el mateix Alcoberro, van "intentar treure-li del cap aquesta idea". Però Lamela va dictar presó provisional sense fiança.

stats