Política 24/10/2017

La defensa de Jordi Sànchez demanarà el seu trasllat a una presó catalana

Jordi Pina diu que el líder de l'ANC està "molt bé" i nega que tingui problemes amb altres presos

Europa Press
1 min
Els advocats de Sànchez i Cuixart, Jordi Pina i Marina Roig, fent declaracions a la porta de Soto del Real

BarcelonaLa defensa del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, demanarà a Institucions Penitenciàries el trasllat des de la presó de Soto del Real de Madrid, on està pres des de la setmana passada, a una presó catalana. En declaracions aquest dimarts a Catalunya Ràdio, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ha explicat que les pròximes hores es posaran a treballar en l'escrit, en el qual argumentaran la conveniència del trasllat en el fet que cal que el reu estigui prop de la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que ens ho concedeixin. No hi ha motiu perquè estigui fora de casa. Ho demanarem al·legant la proximitat a la família", ha afegit l'advocat. Pina ha explicat que aquest dilluns va visitar el president de l'ANC a Soto del Real i que Sànchez li va donar instruccions perquè sol·licités el trasllat durant una trobada que van tenir a la presó durant gairebé dues hores i mitja.

El lletrat ha assegurat que va trobar "molt bé" Sànchez, amb bons ànims i amb ganes de parlar, encara que ha afegit que estava indignat amb algunes notícies que s'havien publicat a la premsa sobre suposats problemes amb altres presos.

En declaracions a La Sexta, Pina ha explicat que quan Sànchez va entrar a la presó un grup de presos li va cridar "Visca Espanya" -la qual cosa ha qualificat d'anècdota-, però ha negat que arran d'això demanés un canvi de mòdul o que tingui mala relació amb altres interns.

stats